Kanttekeningen bij bouw op Spelderholt (De Stentor, 3 april 2009)

Onderwerp: Gemeente, Landgoed Spelderholt, Plannenmakers, Publiciteit| Geen reacties »

Kanttekeningen bij bouw op Spelderholt

door Bert Felix.

APELDOORN – De commissie voor ruimtelijke kwaliteit (CRK) heeft moeite met twee van de elf villa’s die op Landgoed Spelderholt worden gebouwd. Verder moet architect Hoogenberk nog sleutelen aan de balkons (‘te dominant’) en de entree van het nieuwe kasteel op het landgoed. Louter complimenten waren er voor de plannen van Parc Spelderholt.

Dat bleek donderdag bij de bespreking van de plannen. De twee villa’s staan precies in de zichtlijn van het oude en het nieuwe kasteel op Spelderholt. De commissie voor ruimtelijke kwaliteit (CRK) wil dat de villa’s elders worden gebouwd, eventueel aan weerszijden van de centrale laan van Spelderholt. Ze zouden ook een andere vormgeving moeten krijgen dan de andere villa’s die achter het nieuwe kasteel op het landgoed worden gebouwd, bijvoorbeeld in de vorm van een poortgebouw. Over het nieuwste ontwerp van de nieuwe manege voor Riant Equestrian Centre was de CRK positief.

Een dikke pluim was er voor de nieuwe huisvesting voor veertig gehandicapte studenten, die door woningstichting Beter Wonen wordt gebouwd op Parc Spelderholt.


 

 


Laat een bericht achter