Reactie op oproep rechter tot overleg

Onderwerp: Algemeen| 2 Reacties »

Tijdens de zitting van de rechtbank in Zutphen (13-02-2012) waarin twee verschillende aspecten van de plannen rond het verplaatsen van de manege behandeld werden heeft de rechter een indringende oproep gedaan aan betrokken partijen middels gesprekken tot een oplossing te komen. De juridische weg kent vrijwel uitsluitend verliezers en kan daarom gemakkelijk leiden tot escalatie.
De SBNE onderschrijft deze oproep van de rechter volledig, heeft daartoe ook in het vierjarig bestaan van de stichting ook veelvuldig het initiatief genomen. Recentelijk, na de vernietiging van het bestemmingsplan en van de vergunning in het kader van de natuurbeschermingswet hebben we de initiatiefneemster van de plannen nog een handreiking gedaan middels onderhandelingen te komen tot realisatie van plannen die wel passend en acceptabel zijn in het landschap en die geen onoverkomelijke schade toebrengen aan de natuurlijke waarden ter plaatse.

Wouter Hiskemuller
(voorzitter SBNE-Beekbergen)


 

 


2 reacties “Reactie op oproep rechter tot overleg”

  1. M. :

    Ik heb gisteren geprobeerd contact te meken, maar ze reageren zo raar.

  2. Verwonderaar :

    Dus jullie proberen al jaren in gesprek te komen en het lukt niet? Dat zegt toch genoeg?
    Misschien moet de rechter op de hoogte gesteld worden van deze houding? Aan SBNE kan het niet liggen, het convenant met Parc Spelderholt werd destijds als voorbeeld geroemd ten slotte.

Laat een bericht achter