Slag om Nederland: Oosterhout

Onderwerp: Publiciteit| 4 Reacties »

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

In de Slag om Nederland van 2 april 2012 werd de bouw van een kantoorpand voor Oranjewoud op een zichtlocatie aan de orde gesteld. Hoe er een natuurgebied moet verdwijnen om een kantoorgebouw zichtbaar te laten zijn vanaf de snelweg.
De gemeenteraad draaide van tegen naar voor. Ze zwichtte voor de druk van Oranjewoud. Het gaat om de gemeente Oosterhout.

Deze case is interessant om te bekijken.

 


 

 


4 reacties “Slag om Nederland: Oosterhout”

 1. Gert te Winkel :

  Is die bouw nu eindelijk afgelast ?

  m.vr. gr.

  gert te Winkel

 2. gert te winkel :

  Heb de indruk, dat jullie toch succes boeken. Persoonlijk haat ik het idee van bebouwing op Spelderholt. Het oude pluimvee-instituut hoorde er eigenlijk al niet.
  Heb enkele maanden geleden een heerlijke wandeling door het gebied gemaakt. De plm. 900 jaar oude jeneverbes op Kransbergen moet hoognodig van rondom opschietend groen worden vrijgemaakt. Laat zoiets unieks niet verloren gaan !

  Groet van Gert te Winkel

 3. gert te winkel :

  tijdens mijn laatste bezoek was de oude jeneverbes helaas nog steeds in ademnood !

 4. gert te winkel :

  Heb onlangs een bezoekje samen met Wouter aan de jeneverbes gebracht. De struik is nog steeds groot, maar heeft nog niet eens de helft van de omvang,die zij gedurende de jaren 50 van de vorige eeuw had. Haar takken waren zwaar bemost en ik denk, dat dat te maken heeft met de hoog opgeschoten begroeiing in de directe omgeving. Een jeneverbes behoort te kunnen ademen en moet zonlicht tot zich kunnen laten doordringen. volgens de overlevering zou deze struik de 900 jaar met gemak kunnen halen. Het zou me niet verbazen.Dit exemplaar verslaat alle anderen, die ik ooit waar dan ook in West-Europa heb gezien met ruime mate in takomvang en in grootte. Er wordt gesproken over exemplaren van 2000 jaar of ouder. Wie weet er zo eentje ?

Laat een bericht achter