Heideveld schoongemaakt

Onderwerp: Algemeen| 1 Reactie »

Heideveld schoonmakenLeden van SBNE en SWMA hebben op 3 november het heideveld bij de Konijnenkamp ontdaan van vliegdennen en berkjes. Uiteraard onder supervisie van Het Geldersch Landschap.
Het weer zat niet echt mee, maar na een paar uur werken zag de heide er weer prachtig uit.
Dit initiatief sluit prachtig aan bij de activiteiten geïnitieerd door de dorpsraad met betrekking tot het groen in en om Beekbergen: op Engeland is men begonnen met het onderhoud van het groen!
En dat deze werkzaamheden plaatsvonden op de landelijke Natuurwerkdag, dat was puur toeval.

Een hele fotoserie: 

 


1 reactie “Heideveld schoongemaakt”

  1. Kees Almekinders :

    Jammer,zo lijkt het,dat binnen de gemeente Apeldoorn het aantal adepten dat aanhanger is van verdere verstening van het veluwemassief groter is dan zij die de natuur een warm hart toedragen. Je kunt iets wat van onvervangbare waarde is maar eenmaal kapot maken! In heel Nederland zie je de schadelijke invloeden van de paardensport d.m.v.lichtvervuiling, lelijke en zeer nadrukkelijke omheining, vaak controversieel met het omliggende landschap, en niet in de laatste plaats de hoeveelheid ruimte die het opslokt. Ik krijg het idee dat enkele drammers koste wat het kost hun zin willen doordrammen. Er zijn toch wel minder kwetsbare gebieden te vinden waar woningbouw en vestiging van een manege minder stof doen opwaaien

Laat een bericht achter