Paardensportcentrum Riant is verantwoordelijk voor de slechte staat van het toegangsweggetje tot Parc Spelderholt in Beekbergen. Hoe de kuilen en hobbels moeten worden weggewerkt is onduidelijk.

Door Gep Leeflang

Twee weken geleden meldden Riant en Spelderholt zich in Apeldoorn in de rechtszaal. Spelderholt-directeur Annette Fritschy liet zich vergezellen door een aantal jonge bewoners met een verstandelijke beperking dat dagelijks over de toegangsweg moet.

Dat de staat van het wegdek erbarmelijk is en dat dit gevaar oplevert, staat voor de rechter wel vast. Net als duidelijk is dat Riant er tot dusver ‘niet veel werk heeft gemaakt’ van het herstel. ,,Dat is eufemistisch gezegd”, aldus de rechter in een tussenvonnis. Dat Riant wel verplicht is om daarvoor te zorgen, staat wat de rechter betreft ook vast.

De vraag is echter nog steeds wat de beste oplossing is. Dat werd tijdens het kort geding niet duidelijk. Telkens opvullen van de gaten met ‘koud asfalt’ heeft geen zin meer, zo bleek wel. De toplaag wegfrezen zou eventueel kunnen, stelt ze vast, waarna dan een zeer ruwe laag zou ontstaan.

De rechter wil dat beide partijen binnen een week met twee offertes komen van wegenbouwers, waarin staan wat de mogelijkheden zijn, hoe snel de klus kan zijn geklaard en hoeveel dat kost.

Fritschy is blij dat de rechter heeft uitgesproken dat de verantwoordelijkheid bij Riant ligt en dat de situatie ernstig is. ,,Wij zullen snel offertes vragen en hopen dat dit nu ook snel tot een oplossing leidt”, aldus Fritschy. Mieke van Tergouw van Riant was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: De Stentor, 9 mei 2019

Steun ons!

Door ons in woord en daad steun te betuigen. Geldelijke bijdragen kunnen overgemaakt worden naar: rekeningnummer NL98 INGB 0003 5856 07 t.n.v. F.T.M. Freriks o.v.v. SBNE Beekbergen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Wij houden u op onregelmatige tijden op de hoogte door middel van een digitale nieuwsbrief.
U kunt zich hieronder aanmelden.