De weg lijkt definitief vrij voor de bouw van twaalf villa’s en een appartementencomplex op Landgoed Spelderholt in Beekbergen. Ontwikkelaar Van Wijnen gaat vanaf medio september in gesprek met potentiële kopers. In het najaar van 2019 wordt begonnen met de bouw.

Afgelopen januari heeft Van Wijnen een overeenkomst gesloten met Riant Equestrian Centre, de bedenker van het project. De eerste plannen werd al in 2004 ontwikkeld, maar het lukte telkens niet ze van de grond te krijgen. Toen de economische crisis daar ook nog eens overheen kwam, konden de ambities van Riant helemaal de ijskast in.
Maar inmiddels zit er weer schot in de zaak. Wel moesten de afgelopen maanden nog wat plooien worden gladgestreken. Zo oordeelde de rechter in maart dat Riant twee percelen grond niet voor een ‘reële prijs’ verkocht aan bouwbedrijf Van Wijnen. Daardoor hoefde Harime Holding uit Zwolle, dat geld heeft uitgeleend aan het Beekbergse bedrijf, niet mee te werken aan de transactie. Het project dreigde wederom te stranden. Riant heeft echter overeenstemming weten te bereiken met Harime, waardoor de seinen nu definitief op groen staan.

Prijskaartje
Goed nieuws voor Van Wijnen, beaamt commercieel directeur Gosse Dousma. ,,Vanaf september kunnen we daardoor beginnen met het benaderen van potentiële kopers.” Omdat aan de woningen die op Landgoed Spelderholt worden gerealiseerd een aanzienlijk prijskaartje komt te hangen, is Van Wijnen niet van plan om ze zomaar in de verkoop te doen. ,,Het is een zeer specifieke doelgroep”, zegt Dousma. ,,Vandaar dat we eerst gerichte gesprekken gaan voeren. Het kan bovendien zijn dat de plannen nog enigszins worden aangepast als gevolg van wensen die worden neergelegd door potentiële kopers.”

Wanneer alles meezit, kan na de zomer van 2019 dan worden begonnen met de bouw van de woningen. Al houdt Dousma nog wel een kleine slag om de arm. Je weet immers niet wat voor obstakels je de komende maanden nog tegenkomt.

Een ding staat in elk geval vast, aldus Dousma: ,,We gaan het project hoe dan ook realiseren.”

Bron: Paul Hartman, De Stentor 16 juli 2018

Steun ons!

Door ons in woord en daad steun te betuigen. Geldelijke bijdragen kunnen overgemaakt worden naar: rekeningnummer NL98 INGB 0003 5856 07 t.n.v. F.T.M. Freriks o.v.v. SBNE Beekbergen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Wij houden u op onregelmatige tijden op de hoogte door middel van een digitale nieuwsbrief.
U kunt zich hieronder aanmelden.