De internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn die van 5 tot en met 8 augustus 2010 op de kalender staat, gaat niet door. De wedstrijd op Riant Equestrian Centre in Beekbergen heeft mede door de financiële crisis te maken met een tekort aan sponsorgelden. Ondanks de goede wil van velen is het financieel onverantwoord om het evenement doorgang te laten vinden.

Na het prachtige jubileumevenement in 2009 is het bestuur van de menwedstrijd actief op zoek gegaan naar fondsen om dit evenement in 2010 wederom mogelijk te maken. De crisis speelt de organisatie echter parten. Een aantal sponsoren heeft zich teruggetrokken en het bestuur voelt zich bezwaard om in deze voor iedereen  financieel moeilijke periode trouwe businessclubleden en sponsoren extra te belasten. Dit heeft als gevolg dat de organisatie er niet in is geslaagd om een sluitende begroting te krijgen. Bovendien wil de organisatie de identiteit en de kwaliteit van het evenement kunnen blijven waarborgen. Het bestuur heeft daarom helaas het besluit moeten nemen het evenement voor 2010 af te blazen.

Inmiddels loopt er een aantal gesprekken met partijen die het mogelijk maken om de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn in 2011 in volle glorie te laten terugkomen op de terreinen van Riant Equestrian Centre in Beekbergen.

Bron: CAI Beekbergen