Ruim dertien jaar nadat het oorspronkelijke plan werd gepresenteerd, wordt dan eindelijk begonnen met de bouw van twaalf villa’s en een appartementencomplex op Landgoed Spelderholt in Beekbergen. Woensdag sloot initiatiefnemer Riant Equestrian Centre een overeenkomst met bouwbedrijf Van Wijnen.

Initiatiefnemer Riant Equestrian Centre sloot daarvoor woensdag een overeenkomst met bouwbedrijf Van Wijnen. De komende weken wordt de sloop van de opstallen op Landgoed Spelderholt hervat. Medio maart komen de woningen – die een prijskaartje krijgen van minimaal 800.000 euro – in de verkoop.

“In diezelfde periode wordt begonnen met de aanleg van de infrastructuur”, vertelt Mieke van Tergouw, eigenaar van Riant. “We hopen dat het project binnen twee tot drie jaar is afgerond. Al bestaat er natuurlijk een kans dat het een jaartje langer duurt.”

Tot 1997 zat op de bouwlocatie het Instituut voor Pluimveeonderzoek. In 2004 kwam Geldersch Landschap met het plan om Riant met zijn hele hebben en houwen te verhuizen van de Bruggelerweg in Beekbergen naar Landgoed Spelderholt. Naast een paardensportcentrum en een horecagelegenheid, moesten ook twaalf villa’s en een appartementencomplex worden ontwikkeld.

Omwonenden kwamen echter in verzet, met langlopende juridische procedures als gevolg. Ook belandde de woningmarkt in een dip. Dat maakte het voor Riant bijzonder lastig om de plannen voor Spelderholt van de grond te krijgen.

Partner
Begin vorig jaar kwam er weer schot in de zaak. Van Tergouw wilde het project tot een goed einde brengen, maar had daarvoor wel een samenwerkende partner nodig. Die werd onlangs dus gevonden in de vorm van bouwbedrijf Van Wijnen. “Het afgelopen jaar hebben we met meerdere partijen gesprekken gevoerd”, vertelt Van Tergouw. “Maar het voelde telkens niet goed. Uiteindelijk kwamen we dus uit bij Van Wijnen en van beide kanten is er het benodigde vertrouwen.”

Ook Van Wijnen gelooft in het succes van het project, zegt commercieel directeur Gosse Dousma. “,Juist omdat de woningen zijn bestemd voor het hogere segment. Er worden momenteel veel middeldure huizen gebouwd, terwijl het dure aanbod redelijk beperkt is. Daar komt bij dat de woningen worden gerealiseerd op een bijzondere locatie, tegen het bos aan. Wij denken dat er zeker markt voor is.”

Riant en Van Wijnen ondertekenden woensdag een overeenkomst voor de bouw van twaalf villa's en een appartementencomplex op Landgoed Spelderholt in Beekbergen. © Paul Hartman

Riant en Van Wijnen ondertekenden woensdag een overeenkomst voor de bouw van twaalf villa’s en een appartementencomplex op Landgoed Spelderholt in Beekbergen. © Paul Hartman

 Bron: De Stentor, 25 januari 2018
Tekst: Paul Hartman