OOSTERHOUT – Voor zo’n 40 bewoners van Residence Tergouw in Oosterhout gaat de slagboom niet meer omhoog. De eigenaar van het chaletpark heeft hun pasjes geblokkeerd omdat ze volgens hem een gigantische betalingsachterstand hebben, in totaal zo’n 240.000 euro.

Dinsdagavond leidde dat tot tumult bij de ingang. Boze bewoners blokkeerden korte tijd met busjes de slagboom, zodat ook bewoners die wel keurig hun rekeningen hebben betaald niet konden doorrijden. 

Eigenaar Jim Greveling zegt dat hij geen andere mogelijkheid zag dan de pasjes te blokkeren. Voor mensen die niet kunnen betalen, wil hij een regeling treffen. Maar het gaat volgens hem vooral om bewoners die niet wíllen betalen. Hij heeft naar eigen zeggen talloze gesprekken gehad met de wanbetalers, maar die leverden niets op.

De huisjes zijn overigens voor iedereen wel te voet bereikbaar, maar dat betekent soms wel een flink stuk lopen. Het park heeft zo’n 230 kavels.

Nieuwe contracten: ’te duur’

Sinds enkele jaren is op het park permanente bewoning toegestaan. Daarvoor stelde Greveling nieuwe contracten op, met nieuwe voorwaarden.

De ongeveer 40 bewoners vinden dat ze te veel moeten betalen. Ook zijn ze van mening dat ze niets meer te vertellen hebben op het park. Als ze een huisje willen verkopen, moeten ze naar eigen zeggen eerst met de eigenaar overleggen. Enkele welwillende betalers zeggen dinsdagavond dat het om slechts een kleine verhoging gaat.

Greveling zegt dat hij een eventueel kort geding met vertrouwen tegemoetziet.