Onderstaand fragment is gevonden op de site van de Dorpsraad Beekbergen-Lieren. Het komt uit een stuk over Spelderholt van de hand van de heer W. Venema.

“(…) Het Spelderholt is in het ontwerp-structuurplan aangewezen voor “bedrijvenconcentratie en ontwikkelingslocatie bedrijven”. Tijdens de openbare hoorzitting op 3 februari 1994 is er namens de Dorpsraad Beekbergen-Lieren op gewezen, dat de dorpsraad het niet juist zou vinden, indien zich daar in het natuurgebied andere bedrijven zouden kunnen vestigen, nu het onderzoeksinstituut voor pluimvee wordt overgeplaatst. Dat zou ook niet in overeenstemming zijn met de bedoeling van de heer Teixeira de Mattos, oud-wethouder van de gemeente Apeldoorn. In 1997 is de situatie zo gewijzigd dat in de vrijkomende gebouwen van het Spelderholt door Philadelphia ruimte wordt gecreëerd, zodat gehandicapten er aan vakantie natuurprojekten kunnen deelnemen.”

Wilt u het hele stuk lezen? Ga dan naar de site van de dorpsraad: www.raad-beekbergen.nl > artikelen > omgeving > Spelderholt.