Maandag 21 oktober jl. werd er in het kader van de veiligheid in de buurt een avond georganiseerd in het kasteel van Parc Spelderholt.
De avond werd goed bezocht, er waren ca. 25 buurtbewoners.
Na de aftrap door Jan Schut, met Jeannette Groenink de beheerder van de Whatsapp-groep ‘Houd de dief uit Engeland’, gaf gastvrouw Annette Fritschy eerst een korte toelichting over de activiteiten van Parc Spelderholt.
Vervolgens nam dorpsagent Theo Simmelink het woord. Met betrekking tot de inbraken van de afgelopen maanden kon hij alleen maar zeggen dat er twee mannen nog steeds in verzekerde bewaring zitten en dat er later nog een is aangehouden. De relatie met de inbraken is hem nog niet bekend. Wel valt op dat na inbewaringstelling de inbraakgolf gestuit is. Hij zal binnenkort contact opnemen met de ‘gedupeerden’.
Daarna stelde hij Evert Jansen voor. Deze ervaringsdeskundige, lees ‘ex-crimineel’, liet aan de hand van een powerpoint zien hoe gemakkelijk een inbreker zijn gang kan gaan. Echt helder werd het toen hij aan de hand van foto’s die hij dezelfde dag nog gemaakt had, liet zien hoe hij in Loenen en bij een aantal huizen aan de Engelanderweg zijn gang had kunnen gaan. Fietsen niet op slot, deuren gemakkelijk te openen, auto’s… etc. Het zet in ieder geval aan het denken.
Vervolgens ging Theo Simmelink verder in op het gebruik van de Whats-app-groep en gaf hij nog een aantal tips.
Een paar:

  • Iedereen kan vrijblijvend beveiligingsadvies vragen bij de afdeling Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte (THOR) van de gemeente Apeldoorn.
  • Bel 112 wanneer je iets verdachts ziet. Zet het daarna in de Whatsapp-groep, met het bericht dat de politie is gewaarschuwd.
  • Wees alert, waarschuw elkaar, etc.

De avond werd door Jan Schut voor de geïnteresseerden afgesloten met een korte stand van zaken van de activiteiten van de SBNE-Beekbergen.

Al met al een zinvolle bijeenkomst. Los van het onderwerp voor herhaling vatbaar.

Steun ons!

Door ons in woord en daad steun te betuigen. Geldelijke bijdragen kunnen overgemaakt worden naar: rekeningnummer NL98 INGB 0003 5856 07 t.n.v. F.T.M. Freriks o.v.v. SBNE Beekbergen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Wij houden u op onregelmatige tijden op de hoogte door middel van een digitale nieuwsbrief.
U kunt zich hieronder aanmelden.