Na bijna 400 jaar weer een rechtzitting op het Herenhul

In het kader van het provinciale Festival “Over GRENZEN in GELDERLAND” organiseert het Erfgoedplatform Apeldoorn m.m.v. Het Geldersch Landschap & Kasteelen, de Toneelvereniging “Ernst & Luim”, het Vertelgenootschap Apeldoorn en vele vrijwilligers een aantal zgn. Living History’s, waarin een rechtszitting op de locatie het Herenhul wordt nagespeeld.

Op het Herenhul in de bossen ten zuiden van Ugchelen was vanaf de 13e eeuw de Hoge Bank van het Veluws Landgericht gevestigd. Hier kwamen de hertogen van Gelre samen om klaringen (rechtszittingen) te houden. De oudste historische vermelding van het landgericht dateert uit 1243, maar het is niet onmogelijk dat de traditie op het Herenhul dateert uit de periode waarin de plaats in het centrum lag van het ijzerindustriegebied. De laatste zitting vond plaats in 1626.

De vier uitvoeringen vinden plaats op de zaterdagen 25 augustus en 1 september om 11.00 en 14.00 uur, uiterlijk aanwezig om 10.45 respectievelijk 13.45 uur.

Meer informatie: http://www.erfgoedplatformapeldoorn.nl/activiteiten/2018/living-history-op-het-herenhul/

Steun ons!

Door ons in woord en daad steun te betuigen. Geldelijke bijdragen kunnen overgemaakt worden naar: rekeningnummer NL98 INGB 0003 5856 07 t.n.v. F.T.M. Freriks o.v.v. SBNE Beekbergen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Wij houden u op onregelmatige tijden op de hoogte door middel van een digitale nieuwsbrief.
U kunt zich hieronder aanmelden.