Noodhuisvesting Parc Spelderholt mag blijven

 

Van onze correspondent

APELDOORN – Parc Spelderholt in Beekbergen, dat onder meer woonruimte biedt aan gehandicapte jongeren, hoeft de tijdelijke noodhuisvesting voor studenten met een handicap niet te verwijderen.
Dit heeft de voorzieningenrechter in Zutphen vrijdag bepaald naar aanleiding van een verzoek daartoe van de Stichting Behoud Natuurwaarden Enken Beekbergen (SBNE).
De SBNE vindt dat de noodhuisvesting niet op het terrein van Spelderholt hoort en meent dat de vrijstelling voor de bouwvergunning onterecht door B en W van Apeldoorn is verleend. Het college vindt dat de vrijstelling in stand moet blijven; de noodgebouwen mogen er maximaal vijf jaar staan. De voorzieningenrechter bepaalde vrijdag anders. Waarom is nog niet bekend. Zijn overwegingen volgen later.
Parc Spelderholt kocht het landgoed tien jaar geleden aan. Destijds werd een geldinzamelingsactie op televisie gehouden die veel geld opleverde. Intussen is het gebouw te klein om alle leerlingen die hier voor een erkend diploma worden opgeleid, onderdak te verlenen. Daarom moest er noodhuisvesting komen voor twintig personen in afwachting van de ontwikkeling van de plannen voor nieuwe gebouwen.
De mensen die verenigd zijn in de Stichting Behoud Natuurwaarden Enken zijn allemaal bewoners van de buurtschap Engeland.