Persbericht SBNE

Vertrouwensbreuk SBNE-Dorpsraad Beekbergen – Lieren

Door een onjuiste adressering van een e-mail van de dorpsraad hebben wij kennis genomen van onthutsende praktijken van de dorpsraad.

 Op de laatst gehouden openbare dorpsraadvergadering heeft een tegenstander van de bouwplannen van manege Riant op Spelderholt Zuid zijn mening met een open brief kenbaar gemaakt. Als reactie hierop heeft het bestuur van de dorpsraad een onderzoek in gang gezet om te kijken of de briefschrijver zelf wel op het rechte spoor zit. De dorpsraadvoorzitter: “bij mensen die zich publiekelijk onderscheiden door hun stellingname en daarin leden van het bestuur betrekken, kijken we wel eens of ze zelf op het rechte spoor zitten. Mocht dat niet het geval zijn dan lopen ze de kans dat ze daarop worden aangesproken. We dachten iets gevonden te hebben, maar we zoeken rustig verder.”

Na de genoemde vergadering van de dorpsraad, is een initiatief ontstaan voor een overleg tussen dorpsraad en SBNE (de stichting die zich sterk maakt voor het behoud van de natuurwaarde van de enken in beekbergen). Wij distantieren ons van de gebruikte methoden van de dorpsraad. In verband hiermee zien wij bij de huidige samenstelling van het bestuur van de dorpsraad af van het voorgenomen overleg.