Met de onthulling van het bouwbord, is definitief het startschot gegeven voor de realisatie van twaalf villa’s, een appartementencomplex en een paardensportcentrum op Landgoed Spelderholt in Beekbergen. Er is geen weg meer terug.

Initiatiefnemer Riant Equestrian Centre en bouwer Van Wijnen hebben besloten het gebied om te dopen tot Landgoed Engelanderholt. “Deze naam is een begrip in de omgeving vanwege het natuurlijke en bosrijke gebied”, aldus Martijn Bax van Van Wijnen. “Het past bovendien perfect bij de ambities en uitstraling van het nieuwe plan.”

Voor Mieke van Tergouw, directeur van Riant Equestrian Centre, gaat hiermee een langgekoesterde wens in vervulling. De eerste plannen werden namelijk al in 2004 ontwikkeld, maar het lukte telkens niet ze van de grond te krijgen. Toen de economische crisis daar ook nog eens overheen kwam, konden de ambities van Riant helemaal de ijskast in.

Geleefd
“We hebben met de hele familie hier jarenlang naar toe geleefd”, aldus Van Tergouw. “We hebben in Van Wijnen een uitstekende partner gevonden.” Riant sloot afgelopen januari een overeenkomst met het bouwbedrijf. Daardoor kwam er eindelijk weer schot in de plannen voor het landgoed in Beekbergen.
Belangstellenden voor de kavels en appartementen kunnen zich inschrijven op de website www.landgoedengelanderholt.nl. Tijdens een informatiebijeenkomst, die in de tweede helft van dit jaar wordt gehouden, worden de plannen voor het appartementencomplex verder uit de doeken gedaan.

Zomer 2019
Als alles meezit, kan na de zomer van 2019 dan worden begonnen met de bouw van de woningen. Al houden Van Wijnen en Riant nog wel een kleine slag om de arm. Ze weten immers niet wat voor obstakels ze de komende maanden nog tegenkomen.

Bron: Paul Hartman, De Stentor 24 juli 2018

Steun ons!

Door ons in woord en daad steun te betuigen. Geldelijke bijdragen kunnen overgemaakt worden naar: rekeningnummer NL98 INGB 0003 5856 07 t.n.v. F.T.M. Freriks o.v.v. SBNE Beekbergen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Wij houden u op onregelmatige tijden op de hoogte door middel van een digitale nieuwsbrief.
U kunt zich hieronder aanmelden.