Honden en bijtincidenten’ winnend onderwerp ‘Voor de dRaad ermee’

10 oktober 2008

Met 484 stemmen heeft Yvette van Veldhuijsen de vijfde ronde van ‘Voor de dRaad ermee’ gewonnen.

Zij had het volgende onderwerp ingediend:
‘Hondenbezitters voelen zich onveilig omdat het niet duidelijk is wat het beleid is ten aanzien van bijtincidenten door honden. Wat zijn nu eigenlijk de spelregels en wat kan de gemeente doen. Het is tijd om hierover met elkaar in gesprek te gaan!’

Politieke Markt 23 oktober

De vergadering vindt plaats tijdens de Politieke Markt Apeldoorn op 23 oktober. Doel van de vergadering is dat het publiek samen met de politiek gaat praten over het gekozen onderwerp. Mevrouw Van Veldhuijsen speelt een belangrijke rol bij de voorbereidingen van de vergadering. De vergadering start om 19.00 uur. De locatie en eindtijd wordt nog bekend gemaakt.

Volledige uitslag 5e ronde Voor de dRaad ermee

Onderwerp Uitslag internet Uitslag stembus Totaal
Hoogspanningsmasten 465 7 472
Bomenkap zonder vergunning 34 7 41
Honden en bijtincidenten 483 1 484
Totaal aantal stemmen        982      15   997

Er zijn veel stemmen (bijna 1.000) uitgebracht; het hoogste aantal sinds de start van ‘Voor de dRaad ermee’. Dit komt mede doordat de indieners druk gelobbyd hebben onder de bevolking. Het is goed dat er veel mensen bij agendering van onderwerpen betrokken zijn.

Door werkzaamheden aan de website www.apeldoorn.nl was het van vrijdagavond tot afgelopen zaterdagmiddag niet mogelijk om te stemmen. In die periode kon men op geen enkel onderwerp stemmen.

Toelichting

Sinds 24 mei 2007 is “Voor de dRaad ermee” een raadsinstrument waarmee burgers onderwerpen op de politieke agenda kunnen zetten. Dit instrument is bij wijze van proef ingesteld en zal na deze ronde worden geëvalueerd.

[Bron: www.apeldoorn.nl]