Vooraankondiging van onze campagne voor de Provinciale Staten van 20 maart: Stem Stil

Beste Vrienden van Stichting Red de Veluwe,

Nog een paar weken en dan mogen we stemmen – op 20 maart – voor de Provinciale Staten. Dat worden voor ons allemaal hele belangrijke verkiezingen. Niet alleen omdat we dan de nieuwe Statenleden mogen kiezen, maar vooral omdat we die dag ook – indirect – bepalen hoe straks de Eerste Kamer eruit zal zien.

Houden we de coalitie in de Eerste Kamer in het zadel? Dan krijgt de minister haar zin. Lelystad Airport gaat dan gewoon open. Dat staat niet alleen in het regeerakkoord, dat zie je ook aan de manier waarop de landelijke coalitie manoeuvreert. VVD, CDA, D66 en Christenunie: ze laten de minister alle ruimte om haar dwaze plannen door te zetten. Als het zo doorgaat kan ze het vliegveld openen nog voordat het luchtruim is herzien en laagvliegen dus onvermijdelijk zal zijn. En dat is volledig in strijd met wat hun partijgenoten in onze regio willen.

Stemmen we daarentegen massaal op partijen als GroenLinks, de Partij voor de Dieren, de SP, 50plus of PvdA, dat wil zeggen op de partijen die – net als wij – wél de opening van Lelystad willen uitstellen tot na de herziening van het luchtruim in 2023? Dan ziet de toekomst er een stuk zonniger uit. Want dan verliest de coalitie van Rutte III geheid haar meerderheid in die nieuwe Eerste Kamer en is de kans op uitstel en op een laagvliegvrij Nederland opeens een stuk reëler.

Landelijke campagne
Dat laatste is wat we op 20 maart willen bereiken. En om dat mogelijk te maken voeren we in de 2 weken voorafgaande aan 20 maart een knallende campagne op radio en tv om de rust op en rond de Veluwe te bewaren: Stem stil.

Een stille stem is niet alleen een stem tégen de coalitiepartijen van Rutte III, maar vooral vóór partijen zoals GroenLinks, Partij voor de Dieren of de SP, 50plus en de PvdA.

Zo’n landelijke campagne kost natuurlijk veel geld. Gelukkig hebben we een particuliere sponsor gevonden die een grote bijdrage levert. Daarmee zijn we een heel eind. Maar om echt een vuist te maken tegen het geluid hebben we nog enkele tienduizenden euro’s nodig.

Daarom vragen wij u: help ons deze campagne te financieren. Stort uw bijdrage op NL73ABNA0810899167 t.n.v. Stichting Red de Veluwe.

Wacht niet af. Zonder uw hulp is de stilte voorbij.

Kent u mensen, instellingen en/of bedrijven die ook mee willen doen? Vraag hen s.v.p. ook een bijdrage te storten (Wij zijn een ANBI). Alle hulp is welkom.
Alvast dank voor uw steun namens alle vrijwilligers van Stichting Red de Veluwe.

Robert Tieskens, voorzitter

Steun ons!

Door ons in woord en daad steun te betuigen. Geldelijke bijdragen kunnen overgemaakt worden naar: rekeningnummer NL98 INGB 0003 5856 07 t.n.v. F.T.M. Freriks o.v.v. SBNE Beekbergen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Wij houden u op onregelmatige tijden op de hoogte door middel van een digitale nieuwsbrief.
U kunt zich hieronder aanmelden.